Verwijderen de Aquaphor waterfilters ook PFAS, PFOS en GEN X?
Het is bekend dat hoge kwaliteit actieve koolstoffilters PFAS, PFOS en GEN X verwijderen. Maar om deze stoffen langere tijd effectief in een filter vast te houden adviseren wij om een tweevoudig Aquaphor filter te gebruiken of een hele huis filtersysteem met een enkel filter als nafilter. Daardoor zal de effectiviteit toenemen. Het zijn namelijk hele kleine moleculen die los gelaten kunnen worden uit een filter als er een op een later moment veel grotere moleculen opgenomen worden door de actieve koolstof. Het tweede filter zorgt er dan voor dat ook deze kleinere moleculen effectief worden uitgefilterd. Wel is het belangrijk om steeds het waterfilter op tijd te vervangen, zodat de effectiviteit op een hoog niveau blijft.
Ook kunt u kiezen voor een ander waterfilter uit ons assortiment van het merk Alvito. Over de effectiviteit van de verwijdering van de bovengenoemde stoffen zegt de fabrikant het volgende: "Op basis van de chemische eigenschappen van PFAS, PFOS en GenX is een verwijdering hoogstwaarschijnlijk. Toch zijn er nog geen specifieke tests voor GenX. Het is dus niet mogelijk om een concrete voorspelling te geven over percentage en duur van verwijdering."
Waarom is dit filter met Aqualen effectief?
De filtercartridge is voorzien van Aqualen. Dit is een vezel voor ionenuitwisseling, gemaakt van kokosschaal. Deze vezel is verweven met fijnere koolstofkorrels, zodat ze op hun plek en statisch blijven. Het is als het ware een watergeleidende ionen-uitwisseling matrix (deze ionen binden de schadelijke stoffen) die actieve koolstofkorrels bevat.
Het vermogen van actieve ionenuitwisseling van Aqualen is veel malen hoger dan bij gelijksoortige ionenuitwisseling harsen die bij veel filters gebruikt worden.
Er is er een groter absorptie-oppervlak. Daarnaast gebruikt het filter koolstofkorrels die twee keer zo klein zijn als bij veel andere filters, waardoor verontreinigingen sneller worden gebonden.
Werken de filters goed voor zware metalen en kunnen ze gebruikt worden bij iedere hardheid?
Deze filters verbinden zich 800 keer makkelijker met zware metalen dan met calcium en magnesium (wat hard water veroorzaakt).
Daarom werken de filters goed onafhankelijk van de hardheid van het water.
Beschermt dit filter ook tegen bacteriën?
Standaard wordt door de zilverionen in het filter een zeer lage concentratie zilver afgegeven aan het water en is er een betere bescherming tegen bacteriën.
U kunt kiezen om een micro anti bacteriefilter te gebruiken voor volledige bacteriële bescherming.
Waaruit bestaat het filtercartridge?
Het filtercartridges zijn deels gemaakt van polyethyleen en bevatten geen oplosmiddelen.
Hoe weet ik dat het filter niet vroegtijdig zijn werking verliest?
De vezel zorgt ervoor dat het water blijvend gelijkmatig door het filtercartridge stroomt. Er is geen verlies van capaciteit door de mix van Aqualen met andere filtermiddelen, het filter wordt dus gelijkmatig verbruikt.
Wat gebeurt er met de mineralen in het water?
Deze filters zorgen dat er voldoende mineralen behouden blijven. De mineralen geven een specifieke kleuring aan het water en geven het water ook de mogelijkheid in een optimale energetische structuur te bestaan.
Zonder (enige) mineralen kan het water geen stevigheid, kracht hebben, het kan niet de levensenergie opnemen uit en uitstralen naar de omgeving, wat wel de functie van water is. Primair is het belangrijk dat het water goede energie heeft, dat is wat de vitaliser doet. Die energie is ook waar het lichaam primair op reageert en mee in contact komt als het water is gevitaliseerd. Daarom adviseren wij u een filter altijd met een vitaliser te combineren.
Als het water hard is, is het goed om naast het vitaliseren het water ook te ontkalken, dan wordt de kalk vergruisd en onschadelijk gemaakt, geeft dus geen belastende gezondheidseffecten. Water is dan zachter voor het lichaam, het is minder zwaar en het drinkt makkelijk. Daarnaast heeft u geen last meer van kalkaanslag en kunt u energie besparen.
Voldoet dit filter aan de normen?
Het filter is getest en goedgekeurd door de LGA (een soort Duitse TNO). Aquapfor gebruikt alleen hoge kwaliteit, aan voedsel gerelateerde maatstaven. Materialen worden geleverd door producenten die de kwaliteit bij iedere stap van productie controleren.
De standaard die Aquapfor aanhoudt voor zijn producten is deel van een systematische benadering naar kwaliteit.
Aquapfor is gecertificeerd volgens de ISO 9001 standaard door TUV Nord (leidend certificatiebureau in oostelijk en noordelijk Europa). Ongeveer 10% van de filters in iedere productie wordt gecontroleerd voordat ze de fabriek verlaten.
Kunnen er zilverdeeltjes via de Aquaphor waterfilters in het water komen?
De zilverdeeltjes kunnen niet uitspoelen, ze zitten als het ware vast aan het AQUALEN vezelnetwerk van de filterpatronen.
Zijn de AQUAPHOR waterfilters getest?
Ja, het filter is uitvoerig getest
AQUAPHOR Filters hebben betere resultaten als verschillende andere filters*:
• het verwijderen van gebruikelijke onzuiverheden (zand, klei, roest)
• het effectiever verwijderen van organische verontreinigingen (fenolen, pesticides, chlorides)
• het effectiever verwijderen van onprettige smaken, geuren en films
• het effectiever verwijderen van zware metalen ionen
• het verwijderen van colloïdaal ijzer (de oranje-achtige aanslag die vaak gevonden wordt metalen buizen)
• het verwijderen van microscopische fauna, bacteriën en virussen
• een toename van de filtratie snelheid
* Volgens de testresultaten onder de GOST R 51872-2002 standaard en corresponderend met de NSF/ANSI 42 standaard: drinkwater verwerking's installaties - zuiverende effecten.
Overzicht: deze standaard richt zich op Point-of-Use (POU)- en Point-of-Entry (POE) - systemen, het doel is, specifieke esthetische of niet gezondheid relevante belastende stoffen (chloor, smaak en geurstoffen, en deeltjes), die vaak in openbaar of privé drinkwater aanwezig kunnen zijn, te verminderen.
En de NSF/ANSI 53 standaard: drinkwater verwerking's installaties- uitwerkingen op de gezondheid.
Overzicht: de standaard 53 richt zich op Point-of-Use (POU, een filter onder het aanrecht bijvoorbeeld)- en Point-of-Entry (POE, een filter op de hoofdwaterleiding) - systemen, die vermindering van specifieke gezondheid relevante belastende stoffen, zoals bijvoorbeeld: Cryptosporidium, Giardia, lood, vluchtige organische chemicaliën en Methyl-TertiärbutylEther (MTBE), die in openbaar of privé drinkwater aanwezig kunnen zijn, tot doel hebben.
Waarom zou ik een douche waterfilter gebruiken?
Douchen met gezuiverd water heeft als voordeel dat u geen chemische verontreinigingen en zware metalen via uw huid zult opnemen. Gezuiverd douche water geeft een schoner gevoel.
Hoe werkt het douche waterfilter van Pure Pro?
Het Pure Pro douche-waterfilter bevat een filtermengsel waarmee via koolstof in metaalionen schadelijke chemische stoffen worden verwijderd. Er vindt een ionen uitwisseling in het filter plaatst waardoor ook andere stoffen zoals zware metalen en fluoride uit het water verwijderd. (In Nederland wordt geen fluoride aan het water toegevoegd. Fluoride zit in medicijnen bijvoorbeeld antidepressiva of in tandpasta. Door dit niet te gebruiken voorkom je inname van fluoride.)
Het douche waterfilter is niet specifiek geschikt voor drinkwater.
Optioneel kunt u een douche-waterfilter nog voor een Aquapfor aanrecht inbouw-waterfilter op de koude waterleiding plaatsen of het water naderhand filteren met de Aquapfor waterfilterkan voor maximale zuiverheid.
Is het gebruikelijk dat er weinig verschil zit in een TDS meting voor en na het filteren van het water?
Een TDS-meter is geen goed instrument om de waterkwaliteit te bepalen. Je meet namelijk het totaal aan opgeloste deeltjes en daarbij hoort ook de kalk en die kun je niet beschouwen als een verontreiniging.
Je krijgt dus eigenlijk geen goed beeld van wat je eruit haalt. En qua percentage is wat je uithaalt minder dan 0,01% waarschijnlijk. Maar dat zijn dan wel juist de chemische stoffen of zware metalen die het water belasten.